söndag 18 april 2010

“Snöbollar”

Dagens morgonaktivitet: baka 60 st “snöbollar” med jordnötsfyllning.

Se även “Rosa snöbollar”. Se recept och metod nedan. ^^

UtsidanIMG_0028

Insidan

IMG_0030

 “Snöbollar” (Loh mai chi)

ca 20 st små

Ingredienser:

1 paket klibbigt rismjöl (Glutinous rice flour), grön förpackning

5 dl ljummet vatten (2,5 dl varmt (kokt) + 2,5 dl kallt)

2 msk socker

2 msk olja

Jorgnötsfyllning:

saltade och rostade jordnötter

socker

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.

IMG_0015

  2. Häll över smeten i en mikrovågsugnssäker form. Smörj formen med lite olja om den inte är klädd med teflon.

IMG_0016

3. Mikra på högsta effekt (700-750w) i 5 min. Vänd degen och mikra i ytterligare 5 min. Ta ut degen och låt svalna.

  4. Gör under tiden jordnötsfyllningen. Krossa jordnötterna och blanda med socker efter smak.

IMG_0018

5. Klipp degen i 10 lika stora delar och fyll med jordnötsfyllningen.  IMG_0017

6. Rulla bollarna i kokosflingor och dela därefter den stora snöbollen genom att twista den på mitten.

IMG_0019

Nu har du 20 små söta snöbollar. ^^

IMG_0037

Se även tangyuan som består av nästan samma  deg.

1 kommentar:

  1. Detta recept verkar awesome! :D Måste prova!

    Ve du förresten vart man kan få tag på extra klibbigt rismjöl? :) Har vanligt rismjöl men aldrig lyckats hitta det riktigt kletiga :Pr

    SvaraRadera